2012
Nyheter

 
  Race 1- Mantorp
2012-04-14
. WO (Sprillans ny koppling men ingen funktion !?)
 
      
   
   
 

2011
Nyheter

 Resultat MSLS 2011

Totalt

Klassvis

Race 6- Mantorp
2011-10-08
. Årets sista tävling. Bra förutsättningar, bilen ok och vädermässigt ser det ut att bli en vacker höstdag. Vår första förare gör dock ett misstag redan under inledningen av tävlingen, omkörning under gulflagg, aj aj, det blev "stop and go" 5 minuter som bestraffning. Tappar flera varv och en uppkörning från plats 38 tar sin början. Samtliga förare kör sedan helt felfritt och WRT hamnar på plats 10 totalt och 4:a i klassen. Detta är precis så som vi också slutar i Serietabellen när vi räknar ihop de 6 tävlingarna

Bilder från tävlingen

 
 

 
     Race 5 - Sviestad
2011-09-10
. Bra väder - Bilen genomgången - Alla förutsättningar för en bra tävling. men bakaxeln lossnar. Ett bakvagnsstag går tvärt av, troligtvis på grund av en tidigare påkörning. Är loppet slut? nej som vanligt plockar vi fram viljan att komma i mål, bygger nya fästen i karossen och efter en timma i depån är vi åter på banan, bilen går perfekt. Resultat är inte mycket att skriva hem om, men dagen känns ändå bra. KUL med långlopp !
   Race 4 - Mantorp
2011-08-20
. Vått-Torrt - Hur gör man? Vi startade dagens race på våra våtdäck och även om det senare torkade upp så behöll vi dessa på hela racet. Under hela racet hade vi en stenhård fight om förstaplatsen i klassen med JW TKS Racing. Vi bedömde att ett däcksbyte var till vår nackdel och detta innebar att efter 7 timmars körning skiljde det endast 45 sekunder mellan JW TKS och oss. Tyvärr till vår nackdel. Ett av bakdäcken var slut, men vi chansade att det skulle hålla sista timmen och det visade sig fungera trots att däcket var helt blankt efter 8 timmar.

Alltså. 2:a i klassen och plats nummer 6 totalt.

 
 

   Race 3 - Sviestad
2011-06-04
. Varmt - Två förare - Rekordkorta förarbyten och en perfekt fungerande bil = Plats 1 i klass 5 och plats 4 totalt. Nu känns det som att allt arbetet börjar ge resultat. Mycket nöjda återvänder vi hem och laddar till den 20:e augusti.
 
   
   
 

 
   
 

    
  Race 2 - Sviestad
2011-05-14 
Nu är vi på gång. Ett smärre oljeläckage från ett filter i bakaxelkylningen gjorde att ett oplanerat depåstopp slösade bort värdefulla varv. Trots det en hel bil vid målgång och en tredjeplats i klass 5.
 
 

   Race 1 - Mantorp
2011-04-16 
Problemfullt race. Väghållningen son bortblåst. Givarfel för tändningen och slutligen växellådsras.  Nu är det bara att ta nya inför nästa tävling.

 

    
  Säsongsförberedelser !
2011-04-04 
Nu är vintersäsongen i garaget snart över. Efter årets uppgraderingar är bilen redo för 2011 års säsong.

En sista finjustering!

http://www.youtube.com/watch?v=NoNjQgTwGh4

En till !

http://www.youtube.com/watch?v=tU7P5ToqxIM

 

    
   
   
   

 

 

 

 

 

 

  

2010
Nyheter

   Studiebesök !
2010-10-17 
Nu när säsongen är slut kunde vi titta till några kollegor i Tyskland. Vid ett besök under helgen kunde vi se att motsvarande serie i Tyskland ligger lite längre fram i utvecklingen -:)

Bilder från fredagen 15/10

Bilder från söndagen 17/10                          

   2010 års säsong är avslutad !
2010-09-25 
Kunde varit värre !
Start i morgonsol men det skymde i förtid för WRT. Hygglig start på loppet men med ett ljudlig haveri ville vår bakaxel sluta tidigare än oss. Nu startar planeringen för 2011

Bilder från tävlingen                                          

   DÄR SATT DEN !
2010-09-04 
1:a i klass 5 och 3:a Totalt !
Med endast två förare bakom ratten (en i taget så klart) klarade vi av en ny seger. Bilen gick perfekt och det är tack vare Birkas Bilplåt i Skänninge vi kunde ställa upp denna helg. Med fantomfart riktades och reparerades vår bil sedan förra tävlingen och trots en servopump som lossade kunde våra förare Anders Engdahl och Peter Hallin bärga en seger.

Bilder från tävlingen                                             Resultatlista

 
 

   Oj Oj Oj.......
2010-08-21 
Vilken tävling!
Bra iväg från andra rutan och inledde racet med att behålla andraplatsen. Förstechauffören gör dock ett liten misstag efter långa rakan och snurrar av. Ned till 29:e plats och klättrar sakta uppåt i listan. Uppe på 7:e plats igen händer det som inte får hända, chaufför nr.2 snurrar efter hårnålen och bilen studsar 2ggr i räcket. In i depå och då skjuter servostyrningen ur sig all olja. Åter tillbaka runt plats 20. Efter det är inte eländet slut, en "kär" medtävlande försöker komma in på passagerarplatsen men dörren var stängd.
Trots en rejält tilltygad bil kör stallets tre förare en fantastisk avslutning och klättrar till en Total 7:e plats och 3:a i klassen.
Peter Hallin sätter till och med snabbaste varv under sista timmen.

Bilder från tävlingen

Bilder från fredagskvällens grillfest

 
 

   Klasseger och 2:a Totalt
2010-06-05 
Där satt den. Trots en vådligt färd efter en avträngning på rakan där 240:n konverterades till en Rallykross-240 tog vi klasseger. Bilen fungerade helt felfritt och trots värmen höll sig våra förare kalla.

Vi ses på Mantorp i augusti.

   Mycket skruvande - lite uppdatering av hemsida
2010-05-15 
Årets andra race och efter växellådshaveri och senare motorhaveri på Mantorp så borde väl lyckan lysa emot oss! Men ack vad vi bedrog oss, den nyligen genomgångna bakaxeln ger upp efter ett hittills strålande race. Nu kommer vi tillbaka till nästa race och om det fanns så skulle vi köpa en ny 240, tyvärr slutade de tillverkas för ett tag sedan så vi får skruva vidare.

Väl mött på nästa race - då ni!

 
 

  

2009
Nyheter

   Vi kunde inte sluta!
2009-10-17 
Ring Knutstorp, ErCup final. Med ett imponerande startfält på 35 bilar var det med respekt vi körde in i depån på fredags eftermiddagen. Först av allt måste vi tacka Lennart, i besiktningen upptäcktes en skada på vårt säkerhetsbälte, snabbt blev vi erbjudna av Lennart att få följa honom till hans verkstad och låna ett nytt av honom.

Väl till tävlingen som har ett lite annorlunda format än vad vi är vana vid. Det börjar med en träning på 50 minuter där samtliga deltagande förare måste köra minst 5 varv var. Träningen är samtidigt tidskval. Det var en fuktig bana som mötte oss och med R-däck för första gången på bilen så körde Anders Engdahl till oss en imponerande 10:e startposition, Straxt bakom stod också den andra MSLS-bilen, det var Eller som kvalat in 14:e.

Tävlingen som körs enligt ErCup reglemente är 6 timmar med 90 minuterspass som max tid för en stint blev händelsrik och efter att ha varit nere på 13:e plats klättrade vi sakta men säkert uppåt i startfältet, bra depåstopp och stabil körning innebar en 5-6:e plats när 1 timme återstod. Då en bil före bröt med motorproblem samt att en hade ett förarbyte kvar klättrade vi till 3:plats när lite drygt en halvtimme återstod, då började det att regna och den sista kvarten blev en riktig nagelbitare, övriga i teamet var mer utmattade än Anders Engdahl som mottog den rutiga flaggan som tredje bil.

Bilder från tävlingen: Klicka här

Tider träning

Resultat
  Race 6  Mantorp
2009-10-03 
Brrrrrr. det är kallt på Mantorp en oktoberdag, men en 3:e Plats Totalt värmer gott. Med en bra taktik och ett utmärkt däcksval gick dagens lopp bra. Med en jämnhet både i torrt och vått väglag blev loppet helt utan incidenter för WRT racing. Tack för detta år och ett extra tack till sponsorer, arrangörer, funktionärer,  teammedlemmar och medtävlande för ytterligare ett fantastiskt MSLS-år

Bilder från tävlingen: Klicka här

   Race 5  Sviestad
2009-09-12 
2:a Plats Totalt!!  Nu börjar det likna något, efter en komplett genomgång av hjulupphängningarna börjar en viss balans infinna sig i vår Volvo. Jämn stabil körning trots mycket olja på banan. Stundtals mycket svårkört men samtliga chaufförer lyckades hålla sig på det svarta underlaget. Extra roligt när samtliga deltagande Volvo 240 låg på plats 1, 2 & 3. Det är  extra roligt att gratulera till att den enda bilen framför oss just var en Volvo, Grattis Örby Gummi !

Bilder från tävlingen: Klicka här

   Race 4  Mantorp
2009-08-22 Vad man glömmer fort, denna dag har vi redan lagt bakom oss och den trilskande gasvajern är numera destruerad. 7:a i klass 5 och 17:e totalt är väl ändå ok utan gaspedal.
   Race 3  Sviestad
2009-06-27 ÄNTLIGEN!!!!   Seger i klassen och 3:a totalt. Bilen gick perfekt och efter gedigen insats av Peter Hallin, Peter Fransson och Anders Engdahl bakom ratten kom äntligen ett perfekt race. Tack också till perfekta tankningar och ett samlat teamarbete.

Bilder från tävlingen: Klicka här

   Race 2  Sviestad
2009-05-23 Besvikelse igen, Diffen gick varm och så slutade denna tävling allt för fort.
   Race 1  Mantorp Park
2009-04-18 Besvikelse på grund av punktering under första timmen och slutligen amputerades avgassystemet en meter efter ett depåstopp. Med varvtider mellan 1.36 till 1.38 hade annars slutresultatet kunnat bli riktigt bra. Nu blev denna tävling hastigt avslutat och det är bara att ta nya tag inför nästa race på Sviestad.
   Ny säsong - nya utmaningar
2009-04-14 Nu är det inte många dagar kvar till årets premiär på Mantorp Park. Vår Volvo 240 är åter redo (snart) att möta motståndet från alla hungriga MSLS medtävlare. Årets uppgraderingar gör att årets första varvtider blir intressanta att beskåda.

Vi önskar alla medtävlande och arrangörer lycka till och väl mött på Mantorp den 18/4

 

 
        
      
     

Copyright